MENU

ONS ADRES

De Pol 1-a
7707 PA Balkbrug
Tel: 0523-658188
Fax:0523-658464

Instortingsgevaar

Door veel sneeuw hebben wij kans op instortingsgevaar.

Tijdens de winter weten wij dat bij hevige sneeuwval problemen voor uw dak kan zijn. Door de grote hoeveelheid aan sneeuw op uw dak moet men instortingsgevaar niet onderschatten. Niet alleen sneeuw maar ook ijs kan instortingsgevaar veroorzaken. Als u bijvoorbeeld 3 centimeter ijs op uw dak heeft moet u toch reken dat dit ongeveer 15 kilo per vierkante meter is! Dit gewicht is voor sommige daken genoeg voor instortingsgevaar.

Sneeuw kan misleidend zijn omdat het watergehalte moeilijk te bepalen is. Droge sneeuw ligt het watergehalte op minder dan 5%, terwijl natte sneeuw meer dan een derde uit water kan bestaan. Doordat langdurige sneeuwval het sneeuw in elkaar zal drukken kunt u als snel een groot aantal kilo’s op uw dak hebben. Deze pak sneeuw kan al snel een gevaar vormen voor instortingsgevaar. Dus laat uw dak geregeld sneeuwvrij maken door specialisten.

Instortingsgevaar speciaal voor platte daken

Vooral platte daken vormen het grootste gevaar omdat het sneeuw er niet af kan zoals bij hellende daken. Zoals u weet zullen veel platte daken industrie daken zijn.

Wij van sneeuwruimen.com zijn gespecialiseerd in het verwijderen van sneeuw. Voor ons maakt het niet uit hoe hoog het dak is. Wij kunnen beschikken over kranen en ander materieel om op grote hoogtes sneeuw te verwijderen. Ons personeel beschikken over speciale opleidingen om dit werk veilig en naar behoren uit te voeren.

Mocht u nog meer vragen of opmerkingen hebben kunt u contact met ons opnemen.